fbpx

Какво се случва в интернет пространството за 60 секунди?

Едно от най-великите открития в човешката история несъмнено е интернет. Онлайн пространството позволи на хората да комунират, пазаруват и извършват сделки без дори да са на едно и също място.

Безспорно интернет и социалните мрежи се развиват с високо темпо и по този начин дават все повече възможности на потребителите.

През 2020 г. се доказа хипотезата, че хората могат да общуват и единствено през интернет. Ситуацията в света принуди обществото да общува единствено в онлайн пространството. Статистики на онлайн платформите Visual Capitalist и Domo показват какво се случва в интернет през настоящите 12 месеца.

Първият факт е свързан с приложението за комуникации – WhatsApp. 41 666 667 са съобщенията, които потребителите на приложението изпращат за една минута. 1 388 889 е броят на аудио и видео обаждания (разговори), които се провеждат за една минута през 2020 г.

Една от най-добрите страни на интернет е пазаруване онлайн. По-бързо, лесно и удобно за някои хора. Това е причината статистиката да показва около един милион изхарчени долара за една минута.

Заради пандемията от Covid-19 населението на света бе принудено да стои вкъщи, но какво по-хубаво от това да гледаш филм или сериал?! Очевидно много хора са на това мнение, заради което статистиката сочи около 404 444 часа изгледано съдържание в Netflix.

Не на последно място остава и присъствието в Instagram347 222 качени истории в платформата за една минута.

Въпреки трудната за всички ситуация, светът не може да спре. Затова всички училища и много фирми трябваше да открият алтернативен вариант. Платформата Zoom се превърна в класна стая. Това е една от причините на минута в платформата да се провеждат 208 333 разговор

Разбира се, Youtube също присъства в проведеното проучване. Класацията показва, че възможното прекарано време в платформата е около 500 часа на потребител.

Тази статистика показва, че интернет несъмнено е една от най-успешните идеи, които продължават да се развиват. Освен това там хората могат да работят, учат, да се запознават с нови хора и да комуникират без проблем дори в извънредна ситуация.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Добави коментар