fbpx

Великобритания не бърза да взема решение относно участието на Huawei в разработката на 5G мрежите

Според информация от интернет източници, Великобритания е отложила решението относно това, дали Huawei ще участва в разработката на мрежи от пето поколение (5G) на територията на държавата. Окончателното решение ще бъде взето, след като станат ясни последствията от мерките, предприети от САЩ срещу китайския производител.

Министърът на цифровите технологии Джеръми Райт заяви, че предприетите от САЩ мерки могат да окажат влияние на достъпността и надеждността на оборудването Huawei в бъдеще, като заедно с това могат да доведат и до други последствия за пазара. Затова е особено важно да ги вземем предвид, при определянето на ролята на Huawei в строителството на 5G мрежи във Великобритания. Докато САЩ не излезе с по-ясна позиция, Великобритания няма да вземе окончателно решение за Huawei.

Трябва да напомним, че компанията Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване, се оказа в центъра на зараждащата се търговска война между САЩ и Китай. Американските власти заплашват да прекратят обмена на информация, свързана с военното разузнаване с държави-съюзници, използващи оборудване Huawei, което според тях може да бъде използвано за шпионаж от страна на Китай.

През май тази година американското правителство внесе Huawei в черния си списък, като се позова на проблемите, свързани с националната сигурност. След това официално беше обявена забрана на американските компании за сътрудничество с Huawei. Китай, на свой ред, предупреди Великобритания, че изключването на Huawei от списъка с компаниите, участващи в разработката на 5G мрежи, може да окаже значително влияние на инвестициите и търговията между двете държави.

Автор: Владимир Фетисов

Comments

  • Букмекерская контора 1xBet является одной из самых популярных на рынке. 1xbet на андроид бесплатно Огромный выбор спортивных и киберспортивных событий, множество открытых линий, самые высокие коэффициенты. Также, БК имеет широкий функционал и немногие дает возможность совершать ставки по уникальным промокодам. Используя их, вы можете получить настоящие деньги, не внося абсолютно никаких средств. Это реально! Узнать актуальный промокод вы можете сейчас же, однако использовать его необходимо в соответствии с условиями и инструкциями, которые приведены ниже.

chat
Добави коментар