5 съвета как да се грижите за смартфонa си

Смартфоните са се превърнали в изключително важна част от ежедневието ни. Те ни дават възможността да поддържаме връзка с близките си, където и да се намираме, да получаваме актуална информация за всичко, което ни интересува и да изполваме най-модерните технологии само с едно устройство.

Предлагаме ви 5 лесни съвета, как да се грижите за смартфона си, за да ви служи още дълго.

1. Редовно актуализирайте приложенията, които използвате

Актуализациите не са просто досадни нотификации, които да можете да игнорирате с лека ръка. Те имат за цел да подобрят скоростта на телефона ви, да добавят нови фукционалности и да допринесат за по-доброто потребителско преживяване. Това важи с пълна сила, както за операционната система на устройството ви, така и за допълнителните приложения, които използвате.

В този ред на мисли:

2. Изтрийте приложенията, които не използвате

Често инсталираме приложения, които впоследствие отваряме рядко или изобщо забравяме, но всяко едно от тези приложения заема определено количество памет. Неизползваните приложения не носят никаква полза, но ограничават свободното пространство на устройството и могат да доведат до забавяния и по-бърза амортизация.

3. Използвайте качествени защитни аксесоари

Няма калъф, стъклен протектор или силиконов гръб за смартфон, които да ви гарантират абсолютна защита при удари, намокряне или друг неприятен инцидент, но добре подбраните аксесоари несъмнено могат да удължат живота на телефона ви.

Когато става дума за аксесоари за смартфон, е важно да отбележим, че цената не винаги е определяща. Най-важно е да изберете защита, която идеално пасва на Вашия телефон, покрива уязвимите части и в същото време не пречи на безпроблемното му функциониране.

4. Редовно почиствайте екрана и портовете на телефона

Натрупаният прах и замърсявания не само разпространяват бактерии и вируси, но и могат да нанесат сериозни щети на мобилното ви устройство. Веднъж на няколко дни отделяйте време да почистите микрофона, жака за слушалки, порта за зареждане и високоговорителя на телефона.

Екранът изисква по-често почистване.

5. Избягвайте да изтощавате батерията докрай

Винаги, когато е възможно, зареждайте телефона си преди да е с напълно изтощена батерия. Именно батерията на смартфона е едно от най-слабите места на повечето марки и модели, затова колкото повече щадите батерията си, толкова по-дълго ще можете безпроблемно да използвате устройството си.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Добави коментар