Samsung започва изследвания в областта на 6G технологиите

По информация от Korea Herald, компанията Samsung Electronics започва изследвания в областта на мобилната връзка от шесто поколение.

Световният телекомуникационен отрасъл днес се намира на най-ранния етап от развитието на 5G технологиите. Очаква се в бъдеще този вид мрежи да осигурят скорост за пренос на данни до 20ГБ/с.

Що се касае до мрежите от шесто поколение, първите 6G услуги се очаква да се появят не по-рано от 2030г. Според предварителните изчисления, засягащи скоростта на преноса на данни, 6G технологията може да премине границата от 1ТБ.

Както става ясно от съобщението, ръководството на Samsung е сформирало специален център за изследвания в областта на телекомуникационните иновации, който ще се занимава с разработката на 6G технологиите. В екипа влизат специалисти, участвали в разработката на 5G технологии.

Екипът, който работи в областта на телекомуникационните технологични стандарти, е разширен, за да започне работата по разработката на 6G технологиите“ – това заявиха представители на южнокорейския технологичен гигант.

Важно е да добавим, че много страни, като в това число Русия и САЩ, проявяват интерес към 6G технологията.

Автор: Сергей Карасьов

Comments

chat
Добави коментар