fbpx

Huawei и Vodafone пускат 5G домашен интернет в Катар

Въпреки натиска върху Huawei от страна на САЩ, китайският производител продължава да работи съвместно с най-големите имена в сферата. В Катар, например, известният мрежов оператор Vodafone представя ново предложение за домашен интернет, базиран на 5G технологиите – Vodafone GigaHome. Иновацията е реализирана благодарение на активното им сътрудничество с Huawei.Vodafone GigaHome е достъпен за всяко домакинство, благодарение на модерната точка за достъп Wi-Fi Hub, която работи с мрежата GigaNet и осигурява Wi-Fi във всички стаи. Освен това потребителите получават различни безплатни услуги, включително пряко предаване, стрийминг на телевизионни предавания и филми от цял свят. Инсталацията на Vodafone GigaHome не се заплаща.

Основният пакет включва мрежово свързване със скорост до 100Мбита/с и поддържа свързване с до 6 устройства, а цената му възлиза на 360 катарски риала или 165 долара на месец. ВИП пакетът включва 5G с максимална скорост за повече от 10 свързани устройства и струва 1500 риала или 412 долара месечно.

Радваме се, че можем да предложим 5G мрежа от ново поколение на домакинствата в Катар, тъй като тя може да удовлетвори нуждите на потребителите, които се появяват в резултат на бързото развитие на технологиите през последните години, – това заяви директора на Vodafoneв Катар Диего Камберос – Представянето на пазара на Vodafone GigaHome е още една важна част от нашата стратегия за внедряване на най-новите цифрови иновации в Катар. В допълнение към мобилните устройства ние предоставяме на потребителите широк спектър от цифрови решения, подходящи, както за индивидуални, така и за бизнес клиенти.

Миналия месец операторът заяви, че е удвоил скоростта на своите домашни оптически системи. Vodafone в Катар започна сътрудничеството си с Huawei през февруари 2018г., след което компанията успя да премине през няколко важни етапа. Най-значимият от тях, разбира се, е представянето на мрежите от пето поколение за широко ползване от страна на потребителите.

Автор: Константин Ходаковский

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Добави коментар