fbpx

Защо вашият бизнес се нуждае от присъствие в социалните мрежи?

Социалните медии имат много предимства за всеки собственик на бизнес, предприемач, служител на свободна практика и по същество всеки, който иска да получи повече продажби. Според Statista, към първото тримесечие на 2020 г. 420 милиарда души са активни в социалните медии. Представете си потенциалните клиенти, които бихте могли да генерирате, след като започнете своето онлайн присъствие.  Ето три причини, поради които вашият бизнес се нуждае от присъствие в социалните медии.

Реално време

Едно от предимствата на технологиите е, че комуникацията никога не е била по-лесна. Не само, че можем да се изправим лице в лице с някой на хиляди мили, но и фирмите могат да се свързват с клиенти, аудитория и последователи в реално време. Съобщението, което искате да изпратите, се доставя незабавно благодарение на цифровия свят.

Предприятията използват социалните медии, за да изпращат съобщения до своята аудитория и клиентската база, да получават съобщения, да съобщават важни новини и да пускат нови издания, всичко това за няколко секунди.

Изграждате осведоменост за марката

Социалните медии са чудесни за увеличаване на видимостта ви като марка/бизнес като цяло. Когато започнете да се свързвате с аудиторията си, получавате повече взаимодействия и колкото повече взаимодействия, толкова повече хора достигате.

Като марка ще отговаряте на последователите си и някой друг ще види и ще следи отговора ви. Потенциалните клиенти могат да харесат това, което казвате, да отидат до вашата страница, да харесат това, което виждат, да ви следят, след това да отидат до вашия уебсайт, за да проверят какви услуги предлагате. И така ще достигнете до нови клиенти.

Може да държите аудиторията си ангажирана

Последователите, които печелите, са комбинация от съществуващи клиенти, потенциални клиенти, приятели, семейство и други поддръжници. Социалните медии са отлична възможност за бизнеса и марките да се свържат директно с публиката и общността си. Вместо да чакат 5 до 10 работни дни за отговор по имейл, социалните медии се нуждаят само от няколко минути.

Можете да отговаряте на клиентите си само с един клик, да следите репутацията си и позитивните и негативните отзиви. Възможността за комуникация в реално време хуманизира вашата марка, тъй като показва, че всъщност зад екрана има някой реален.

Comments

 • zoritoler imol
  17.04.2022 at 15:17

  Very interesting info!Perfect just what I was looking for!

 • luna
  26.04.2023 at 8:18
 • graliontorile
  03.06.2023 at 16:56

  I like this weblog so much, saved to my bookmarks.

chat
Добави коментар